lørdag 31. juli 2010

Paris er en flott by

Vi trålet byen både med metro, med båt og til fots, fikk sett mye, kost oss en hel del, spist god mat og knipset bilder, men vi rakk selvsagt ikke alt..og derfor må vi jo tilbake! ;o) Et godt argument er vel at da får jo Søting praktisert mer av fransken sin også, og jeg jukse litt mer i faget... Oui!

På vei hjem fra Cite
Eiffel by night
Stod i kø fra kl 22 til 23, sprang ned trappene 23,45.

Notre Dame sett fra båten
Vi gikk og gikk i Louvre til vi ble helt "blaserte" og "drittleie" av alle de flotte kunstskattene. Louvre er nok verdt en del besøk.. Vi så helst på skulpturer fra fransk, gresk og egyptisk historie, og så så vi Napoleons leilighet og en del fine møbler og keramikk. Mona Lisa ble kraftig nedprioritert.

Men jammen blir en rimelig "plattfot" av å traske gatelangs i 4,5 dager! Tror aldri jeg har hatt så vondt i føttene som etter den tredje dagen da vi hadde vært i Louvre..
Ellers så kan jeg anbefale en spesiell resturant der de serverer "gallisk mat". Den heter Nos ancetres les gaulois og ligger på øya ikke så langt fra Notre Dame. Det var en opplevelse å spise der!

Når du kommer får du en svær korg med grønsaker plassert på bordet og beskjed om å lage din egen salat, vin fyller du selv i karaffelen  fra fat, etterpå kan du forsyne deg med  med allslags pølser og småretter på buffetbordet, og så bestiller du hva slags kjøtt du vil ha til hovedrett. Trubadurer går rundt og lager stemning ved bordene med sang, og gjestene synger villig med. Etter hovedretten begynner sikkert de fleste å å bli rimelig mette., -da får du et svært fat med masse oster og en kurv frukt, etterpå det er det bestilling av dessert... Jupp, gallerene åt visst mye.  Men villsvinet hang bare på veggen...

2 kommentarer:

scrappemor sa...

Nydelige bilder! Flink fotograf du er! Høres ut som om det har vært en fantastisk tur! Må nok også tilbake til Paris en gang ja, må legge meg resturanten deres på minne.

Dilli sa...

Tusen takk for det! Veldig fin tur, -og om du reiser igjen, så ta gjerne turen innom den resturanten. Jeg tror ikke du vil angre ;)