torsdag 5. august 2010

Trøtt i trynet og lett filosoferende..

Jeg er tidlig oppe i dag for andre dag på rad, prøver å komme ut av den den dårlige rytmen med å "sove lenge, ikke få sovne på normal tid, dermed sove lenge" feriemodusen.. Jeg liker jo generelt å være oppe lenge, men å ligge å vri seg til i totiden når jeg har lagt meg tolv er jeg lei av, med eller uten hjelp av musikkelskende naboer.. Så nå har jeg sparket meg opp for andre dag på rad. Litt greit å få inn en viss normal rytme før jobb på mandag... Ellers uheldigvis en grå dag.Hvorfor la jeg meg ikke ut på terrassen i går?!

Tenker ellers litt på dette med arkitektur, kultur og rikdom.. Jeg skulle ønske at Norge var et rikere land litt tidligere i historien. Naturen i Norge er flott, men når det gjelder arkitektur i den gjengse norske by er det ofte ikke så mye å skryte av... Det er mye kjedelig, rart, lite gjennomtenkt og lite harmonisk spør du meg.
Sette seg ned, lese i en bok, kikke på folket, føle roen.
Flott inngangsparti
Nydelig takhimling med utrolige detaljer i englevingene

Mange la joggeturen sin hit..

 
Jeg lurer; Hva gjør det med et menneske å være omgitt av vakre bygninger, parker og skulpturer i bylivet hver dag? Blir en mer opptatt av estetikk, kunst eller historie? Eller blir en blind for det rundt seg? Slik som vi kan være blinde for hvor flott norsk natur er, tror jeg også pariserene blir blinde for det som er fint der. Vi mennesker tar ofte ting for gitt når vi har det. Men likevel tror jeg at vakre omgivelser gjør noe med en. På et eller annet nivå blir en påvirket av miljøet rundt seg. Det kan vel sammenliknes med det å sitte å se ut over et stille vann, øynene liker å se på noe pent, og en blir roligere. Men så kommer spørsmålet,-hva er best? Hva imponerer oss mest? Naturen selv eller det som er menneskeskapt? Hmm?! Hehe..ok, nå skal jeg gi meg her i fjasingen min.. Det rumler i magen også. Brød til folket!!

8 kommentarer:

Megan sa...

Hej
Så kom jeg forbi din blog. Så fint her er! Jeg er veldig glad for blogge, som har noget på hjerte og hvor ord er det bærende element. Så jeg kommer gerne igen! ;-)

Ha´en fin dag videre.

Lene

Dilli sa...

Tusen takk for det,Lene! Kjekt at du la igjen kommentar for da fant jeg deg også :)
Ha en fin dag du også.

Fru Tunheim sa...

Kjenner at jeg får lyst på en aldri så liten tur til Paris igjen når jeg ser på bildene dine. Sentrum av Paris har så uendelig mye vakkert og jeg er enig med deg at vi skulle ha vært rikere tidligere i dette landet. Vi er blitt for rike nå, alt dreier seg om å ikke bruke noe av pengene vi har spart. Ikke vet jeg om det er rett eller galt...Godt vi har råd til å reise og beundre andres arkitektur og kultur.

Dilli sa...

Ja, heldigvis.
-Og ellers kan en jo sammenlikne Oslo med Stockholm eller København og se hvilken by som kommer best ut..

Thing sa...

Jeg er ihvertfall ikke blind for slikt...
Jeg ser og ser og lar meg imponere STORT av både natur og arkitektur!
Det var en turkamerat som sa til meg engang: Skulle ønske alle så naturen med dine øyne. Du ser alt du!
- Og jeg tror jeg gjør det! Hehe..

Dilli sa...

Hehe! Det er bra!
Jeg lar meg også ofte imponere,-heldigvis!Fint å bli litt imponert av og til.. ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Tror vi mer eller mindre bevisst blir påvirket av å ha det fint og harmonisk rundt oss. Derfor er det f.eks. viktig å bevare grønne lunger i byene. Kjenner meg godt igjen i det med soverutiner og snart jobb. Begynner igjen mandag og i dag karra jeg meg opp 09:15 for å tilnærme meg hverdagsrytmen, som er opp kl. 06:45.
Kule pannekaker. ☺

Dilli sa...

Danke! :)
Jeg begynner også mandag.. Men i dagmorges holdt ikke de gode forsettene, la meg altfor sent i går til det..Får prøve igjen i morgen, har ikke lyst til \å være helt zombie første dagen...