lørdag 31. juli 2010

Paris er en flott by

Vi trålet byen både med metro, med båt og til fots, fikk sett mye, kost oss en hel del, spist god mat og knipset bilder, men vi rakk selvsagt ikke alt..og derfor må vi jo tilbake! ;o) Et godt argument er vel at da får jo Søting praktisert mer av fransken sin også, og jeg jukse litt mer i faget... Oui!

På vei hjem fra Cite
Eiffel by night
Stod i kø fra kl 22 til 23, sprang ned trappene 23,45.

Notre Dame sett fra båten




Vi gikk og gikk i Louvre til vi ble helt "blaserte" og "drittleie" av alle de flotte kunstskattene. Louvre er nok verdt en del besøk.. Vi så helst på skulpturer fra fransk, gresk og egyptisk historie, og så så vi Napoleons leilighet og en del fine møbler og keramikk. Mona Lisa ble kraftig nedprioritert.

Men jammen blir en rimelig "plattfot" av å traske gatelangs i 4,5 dager! Tror aldri jeg har hatt så vondt i føttene som etter den tredje dagen da vi hadde vært i Louvre..
Ellers så kan jeg anbefale en spesiell resturant der de serverer "gallisk mat". Den heter Nos ancetres les gaulois og ligger på øya ikke så langt fra Notre Dame. Det var en opplevelse å spise der!

Når du kommer får du en svær korg med grønsaker plassert på bordet og beskjed om å lage din egen salat, vin fyller du selv i karaffelen  fra fat, etterpå kan du forsyne deg med  med allslags pølser og småretter på buffetbordet, og så bestiller du hva slags kjøtt du vil ha til hovedrett. Trubadurer går rundt og lager stemning ved bordene med sang, og gjestene synger villig med. Etter hovedretten begynner sikkert de fleste å å bli rimelig mette., -da får du et svært fat med masse oster og en kurv frukt, etterpå det er det bestilling av dessert... Jupp, gallerene åt visst mye.  Men villsvinet hang bare på veggen...

tirsdag 27. juli 2010

Paris!!

Landet i går, og har vondt i føttene begge to etter å ha trålet rundt i byen igår og i dag. Mye å se, men vi tar det foreløpig litt kuli..
I dag har vi gått forbi Eiffeltårnet( kanskje en annen dag?), tatt en tur på Seinen, sett Notre Dame, spist crepes,shoppet, spist i Latinerkvarteret og jeg klarte å miste Søting på metroen.. Menmen, det gikk bra, selv uten mobiltelefon.

Ellers er moules curry madras på Lèon utrolig godt! :)

lørdag 24. juli 2010

Sommerbilder


Lillesnupp på vei til badings i Fossevatnet

Badings!

Vannliljer i Bjødnaliå
Turmat
Stilig tre i Bjødnaliå

lørdag 17. juli 2010

Luksuspadde..

er visst mitt nye navn..
Er i alle fall det søsteren min kallte meg da hun så bilder fra hotellet vårt i Bulgaria. Hun har litt rett, det er luksus her. Mer enn jeg trodde fakstisk. Bildene fra hotellet forteller ikke hele sannheten, jeg ble faktisk veldig positivt overrasket av leiligheten vår, og hotellet. Vi boltrer oss på tre soverom, to bad, to balkonger og ei svææær stue og kjøkken i ett. Søting mener  leiligheten er ca 150 m2. Kunne godt byttet min mot denne.. ;)

Ellers er det strålende flott vær, vi bader, spiser og shopper. All inclusive har vist seg å være kjempebra. Veldig greit at ungene kan forsyne seg med litt av hvert og det de vil. Har ikke vært så verst mat heller. Noe ihelkokt brokkoli har jeg registrert...og den gratis vinen er ikke noe å rope høyt hurra for, men  jupp, all inclusive er mer enn greit. Det gjelder bare å ikke bli for fristet av altslags god mat.



Ellers tok vi taxi til Bourgas Plaza shoppingsenter i går, der var det en del 50-70% salg..  Mekka...
Lillesnupp kom godt utav det som vanlig, det ble ca 4 bukser, en kjole, en jakke, sko og  noen topper på henne,- men det trengte hun jo... Altså, en går ikke fra kule dongeribukser til 58 eller 40 kr, eller kjempefin dongrikjole og tilhørende topp til 160 kr?!  Må jo ha litt nye klær til skolejenta, sant?!
Men nå tror jeg nesten det er nok...nesten...


Var ellers på spa i dag. Ikke feil... ;o)

fredag 9. juli 2010

Wii!

Guttaboyz og jeg har hatt wii turnering her i kveld. Golf er kjedelig, bowling verre, tennis er gøy, men i boksing kommer villdyret frem!! Jeg slo først mellomste minisøting knockout tre ganger, så var det Søting sin tur.

Det var nokså jevnt,Søting sleeeet, spratt rundt som en gorilla i brunst og svettet,jeg slo han ut to ganger. Minst..;) Uheldigvis tok en patriotisk mellomste i bruk skitne stinkbombefisetriks for å distrahere(og jeg var dessverre litt sliten i armene av å banke mannfolk), så der lå jeg til slutt.. Aiai...

tirsdag 6. juli 2010

Kofferten snart ferdig pakket!

Men mye lettere å pakke for Lillesnupp enn meg selv. Hun er ganske ferdig pakket allerede hun, -men vet jeg hvilke topper, kjoler, sko og backupbikini jeg skal ha?! Neeeeeiiiida, må teste en par tre stykker først... Jadda...og soverommet er totalbomba..og så sitter jeg nå og kjenner at de nye gullballerinaene mine klemmer litt, og garantert kommer til å gi meg gnagsår bak på hælen...men jeg vil jo eeeegentlig ha dem med...vifter derfor ekstra med tærne.. Ooooh, en kvinnes kvaler!! ;o) (Får håpe det er fint vær i Bergen for foreløpig et det bare sommerklær i den kofferten..)

Men kjenner at jeg begynner å glede meg til sommer og sol! All inclusive skal også bli gøy å prøve, satser på at det var en smart move fra vår side og at ungene lett finner noe de liker på buffet. Kanskje jeg kan få lurt meg til litt spatid også?! Hadde ikke vært så dumt det..

Bad things



Mhm..me like..

søndag 4. juli 2010

små gleder - kule pannekaker




Bringebærsyltetøy kan brukes til så mangt.
Mamman fikk fisken, Snuppa ville ha bamsen og så laga Snuppa seg et flott smilefjes.
Leke med maten?! Moi?!

lørdag 3. juli 2010

Intervjuprosjekt

Dillet rundt og kom over David Lynch sitt intervjuprosjekt, og så en del intervjuer. Synes det var facinerende..  Kamerateamet reiste rundt i USA og spurte vanlige folk på gata om å fortelle om livet sitt. Noen av intervjuobjektene har levd et hardt og vanskelig liv med alkoholmisbruk osv,- hva er deres fremtidsdrømmer, hva er de mest stolt av, hva vil de bli husket for... På ca 3 minutt får en et lite glimt av et menneske og historien bak. Vel verdt å ta en kikk!

Lynn sin historie

igjen

grumsete
mudderbunn
synker ned
ser ikke
kjenner bare
dette tunge klamme
velte over

fredag 2. juli 2010

Gavejakt

til min lillebror som nå blir en moden(?!) 30åring er ikke det heeelt enkleste..
Lillesnupp og jeg ble med Lillesnuppvenninne og mammaen hennes på shopping i dag, og til oss jenter kunne vi finne mye. Ikke uventet... Den andre mammaen tildeles herved svart belte i shopping. Men nå har jeg forhåpentligvis kledd Lillebror opp fra innerst til ytterst. Kul T skjorte (som visst nok ikke måtte være for vid, men vise hans muskuløse overkropp og snertne stump..:)), dongerishorts og en sprelsk boxer med neonfarger og dødningehoder på (Hihi! Litt fnisete gaver er muuuuligens litt meg.. ;o))

Ellers var jeg innom posten og hentet en dongerikjole til Lillesnupp som jeg bestilte hos Pomp de lux. Syns den var veldig fin, virker praktisk og ikke minst billig siden det nå er 50% der. Kanskje en kjole til første skoledag?!
Bilde lånt fra siden deres.

torsdag 1. juli 2010

Bikinitime! -og lesing!

Oh yes!
Det er sol og nydeleg vær og bikinidamen har inntatt terrassen. Lillesnupp har vært med og lekt med Polly Pocketene sine, de fekk seg to flotte svømmebasseng der ute. I wish... Så fikk Lillesnupp endelig besøk av ei venninne og jeg fikk slengt i sola på timesvis og lest rimelig uforstyrra i "Lykka er ein sjeldan fugl" av Anna Gavalda, og den er bare sååå fin... Spesielt når de plutselig befinner seg inne i resturanten til Franck, Camille og Philou fra "Saman er vi mindre åleine"... Jeg likte det, fantastisk fortellergrep.., jupp, veldig, - ok, så rant det litt lettrørte smiletårer på terrassen her... Er ikke ferdig, men anbefales!