torsdag 2. desember 2010

Jeg er for søt...

Ja, da var det offisielt. Jeg er for søt. Sukkersøt.

Det er i grunnen ikke så gøy, men ikke heeeelt verst heller. Det kunne jo vært verre. Jeg har da i dag fått svar på blodprøvene, og har det legen tror er en lett sukkersyke. Jeg trenger mest sannsynlig ikke medisiner. Jeg er heldig for vi har oppdaget det tidlig, sier han. Men jeg må endre kosthold og gå ned i vekt. Bør visst ikke drikke særlig melk, unngå frukt, søtt og mye karbohydrater.
Ok...

"Felles for alle personer med diabetes er at blodet inneholder for mye sukker, man er rett og slett "for søt"."  Har vært en del inne på Diabetesforbundet sine sider og lest. Mye god informasjon og kostholdsråd å finne heldigvis. Vet sånn cirka hva jeg må kutte ut.(Sjokolade...uhuuuu!) Får bruke litt tid å finne ut av det og få tak i litt brosjyrer og sånt. Skal teste meg igjen om en 2-3 uker.

-Så da får det bli slankings!
(I år tror jeg det får holde med de to julekakesortene jeg har lagd nå...)
7 kommentarer:

Megan sa...

Hej, det var da ikke godt, men som du skriver, jo alligevel godt, fordi det er blevet opdaget så tidligt. Men må man ikke spise frugt? Det ville jeg da nødigt undvære!

Her har vi for alvor vinter med sne og fygning. Kolde temperaturer. MEN JEG HAR FRI I MORGEN! Dejligt ;)

God aften til dig.

Dilli sa...

Jeg må spise litt begrenset med frukt forsto jeg, fordi det er mye sukker i enkelte typer frukt og det kan få blodsukkeret til å stige.Leste et sted at en burde spise frukt i forbindelse med annen mat, ikke alene...Og ikke fem om dagen, men to om dagen.Helst ikke juice.. Men så veldig klok har jeg ikke blitt på dette enda.

Her er det ennå ikke snø, nokså stille i dag, men kaaaaldt!Og jeg har bare halv dag i morgen! Så er det helg.Yeyh!

Ha en fin kveld , Megan!

Shy B sa...

Ikkje kjekk beskjed. Men godt det er oppdaga tidleg. Stå på!

Liv-Inger sa...

Ingen hyggelig beskjed å få. Litt sjokkartet, kan jeg tenke meg. Men samtidig godt at det ble oppdaget tidlig og at du sannsynligvis ikke trenger medisiner. Lykke til med omlegging av kostholdet. Dette klarer du :-)

Dilli sa...

Tusen takk for koselige kommentarer!
Nei,er jo ikke en spesielt gøy beskjed, men ikke sååå uventet heller. Merker veldig godt når jeg har lavt blodsukker...Da må jeg ha mat NÅ!Det var jeg som ville teste, legen trodde egentlig ikke det var det.

malu sa...

Uff.Det var ikke bra,
også nå rett før matfesten (Jul).
Fortsatt god helg!

Dilli sa...

Yes, I know...Blir nok lite med julekakene i år, men pinnekjøtt og riskrem skal eg ha! ;)
God helg til deg og!