fredag 31. desember 2010

Julebukkgjengen

have left the building, og det er meg og Mr Kalkun igjen...
Herlig! Benytter sjansen til å hive meg litt i sofaen og knaske litt... Lillesnupp fikk ikke til julenissekinn og fregner på seg selv, jeg fikk definitivt ikke hjelpe, alt var galt, hyl, skrik, sparking og hun nektet hele julebukkgåingen meeeeget høylydt. Litt for høylydt for min headache og kalkunsmørning og stressnivå, så heldigvis kom et klokt hode på at Lillesnupp kunne være engel uten sminke. Da englet hun seg nokså kjapt til med hvitt laken og vinger og glitter og greier...krapylet...
Men nå får jeg vel stikke ut og smøre Mr Kalkun litt til...

Godt nytt år!

mandag 27. desember 2010

Sylta

Rennende nase. Host host.Tett nase.Rennende nase.Host host.Tett nase...
Sånt er kjekt.

God jul

Det har vært en kjempekoselig jul med snø, mye god mat og godt selskap. Storfornøyd med gavene også, tror jeg må ha vært en veldig snill pike i år... Ellers mistenker jeg Lillesnupp for å tro på nissen enda selv om det ikke er lenge siden hun påsto noe annet... ;)

torsdag 23. desember 2010

Flyvende Søting hjem til jul

I kveld har vi invitert mormor og morfar på taco og pakkeåpning for Lillesnupp, siden hun skal til pappa på julaften. Søting skulle også komme flyvende inn i god tid til tacoen, og Lillesnupp varslet at hun skulle springe bort og gi han verdens beste klem altså.

Men så begynte det å spøke litt for hele greia... Flyforsinkelse. Sukk stønn... Kanskje Søting ikke ville rekke å komme før langt over Lillesnupps leggetid. Rimelig kjipt når hun(-og mammaen) har gledet seg slik. Men så, ny oppdatering,- 5 minutt forsinket!! Juhuuuu! Får bare håpe det ikke kommer noen kontrabeskjeder...

onsdag 22. desember 2010

Siste skoledag!

Lillesnupp og jeg har nedtelling..
Vi har vært på kiwi og handlet brus til å ha med i morgen, julekaker er pakket klar i matboks til juleavslutning, og Lillesnupp gleder seg til å få julefri i morgen ettermiddag. Mammaen også! Skal bli herlig! :o)

Og så har vi pyntet tre. Julefølelsen sniiiiker seg innpå, ja....

søndag 19. desember 2010

Julepynting

Litt fornøyd med å ha fått pyntet og gjort litt mer til jul. Men orket ikke vaske gulvet i dag, så det er herved utsatt til i morgen. Skal definitivt ikke gå noen interiørblogger i næringen, men litt julebilder kan det vel bli... ;o)
Den vrange kommoden har fått seg ny plass på gangen.

Skinisser som Lillesnupp og jeg lagde i fjor.

Englekor og pinnsvinstake.

Pust i bakken

Har fått den store "juleånden" over meg og startet ommøblering, organisering, støvsuging, kasting av søppel, julepynting og snart må jeg vaske golv og stryke duk, alt mens Spotify går på full guff. Måtte bare sette meg litt i sofaen igjen nå...sliten...

Har ikke vært fornøyd med den kommoden jeg malte og satte på badet til klær, skuffene er litt vanskelige å åpne og lukke, og dermed så stod skuffene halvåpne hele tiden, noe som slett ikke hjalp til å gi det etterlengtede ryddige inntrykket. Så etter lang tids vurdering/vegring så tømte jeg en annen kommode for duker og dilldall (klarte selvsagt ikke kvitte meg med duker som ikke har sett dagens lys på minst ti år..), og bar/slet den inn på badet, og den andre ut på gangen. Nuh skal alt bli såååå meget bedre! (I hope...) 

Syns egentlig jeg har vært flink, og feirer ryddigere tider med litt Last christmas.. ;o)

fredag 17. desember 2010

Teaterdate

Fikk telefon mens jeg var på jobb i dag med spørsmål om jeg ville overta to gratis teaterbiletter...
Oh yes!No doubt in my mind!

Så var det bare å skaffe seg en date på kort varsel, men det gikk fint. Miri og jeg visste ikke helt hva vi gikk til og følte oss litt "undercover" med overtatte biletter.Men det ble utrolig gøy. Firmafesten på Rogaland teater var bare knalljillt! Utrolig morsomt, bra gjennomført og fengende stykke der publikum er med på firmafest, skuespillerne spiller til stiletthælene knekker og får fnisa selv... I pausen og i bilen hjem gaula vi på Tore Tang.
 Har du ikke vært på Firmafest, så er det vel verdt en tur!

onsdag 15. desember 2010

julekvelden på kjerringa

det er nå jeg skulle hatt minst fire sorter klar
planer om flere
julerent og pent hus
ørten nikkende nisser
julekrybbe
små lekemus i krokene
kort sendt
pakker kjøpt
englevinger
og selvsagt
Guds fred i stugu

istedet har jeg
kaniner
av den superfertile sorten
litt her og litt der
sjokoladekalender fra Spar
og svære tunge forpliktelser
å pakke seg inn i

(hekkan, hekkan, hekkan)









men
det pleier ordne seg
for sånn småsnille piker
(bare de tar seg selv i nakken)

fredag 10. desember 2010

Heeeelg!

Jippi! Det er helg!
Kjenner det er godt det ikke er julebord før i morgen. Synes lønningspils, blåturer og julebord og slikt av og til er litt stritt å ha på fredagen egentlig. Er med i julebordkomiteen, så i dag har vi vært på snacks, gløgg og pyntshopping. Så jeg tror og håper vi har kontrollen på det meste nå.Vi pleier gi deltakerene litt oppgaver som de må utføre utover kvelden. Jeg vet at en kollega har lett på nettet etter groviser i dag for eksempel, noen skal lage sang eller dikt og ei gleder seg sikkert til å klype mannfolkene i rompa..hehe... Begynner å glede meg til julematen nå altså...sikle...


onsdag 8. desember 2010

Linselus..

Etter ca 29 år med diverse mer eller mindre kledelige briller så har jeg nå for første gang fått meg linser. Forandring fryder, tenkte jeg. Nå blir jeg så vakker og ven, slipper duggete og evig skitne, kladdete brilleglass, og så hadde det jo vært litt kult å dukke opp på julebord eller hos søting uten briller. TA-DAAA! liksom... (nå er jo det avslørt for enkelte med å skrive her da, men drit i..)

Joda... Får linsene både på og av uten særlig problem, hatt dem på i flere timer i går og noen timer i dag, men de KLØØØØØR!! Noe så inni.... Øyedråper har jeg ikke her hjemme, -og skal de kjøpes hos optiker eller apotek tro? Linsevæske kunne brukes til formålet, men det var litt mislykka og jeg var kanskje litt pysete da jeg prøvde å få det til.  Irriterende greier, ser bra egentlig, men veldig forstyrrende å føle seg stiv og tørr i øynene hele tiden... What to do?!

Ellers så hadde Lillesnupps teatergruppe juleavslutning i går, og det gikk kjempebra. Flink og søt gjeng!  Det morsomste var klovnene som glemte noen replikker, fikk fjolla og lo så masse av seg selv. Før showet startet var jeg i sminken nede i kjelleren, og sminket både klovner, tryllekunstnersnurrebarter, pene damer, ballerina og ei heks med edderkopper og hoggtenner. Heldigvis hadde mormor holdt av sete til meg i salen, for det var rimelig stappfullt. Syns ungene var skikkelig tøffe egentlig. Mange av de store sang solo. Jammen ikke verst! Tror de har utrolig godt av å prøve seg på en scene.

mandag 6. desember 2010

Julestemning

Det var koselig på juleverksted i Kongeparken i går.
 Det var snø, det var fine lys i trærne, rare julete saker her og der og tindrende barneøyne.


Lillesnupp og snuppete søskenbarn storkoste seg med å kjøre tog og karuseller, dekorere nissemann og pepperkake, male og snekre julegaver i aller dypeste hemmelighet, og treffe bamsene og julenissen.

Mormor med snuppete barnebarn på juleverksted.

lørdag 4. desember 2010

Drømmelandskap


kunstnerinfo

Det var så mange flotte maleri på utstillingen! Og så var det jo hun kjempekoselige galleridama elevene og jeg var innom på gallerirunden vår.Det var jo litt stilig! Hun hadde malt et drømmelandskap jeg syns var aldeles fantastisk nydelig og flott, og et  kveldsbilde med to ulver som var kjempefint og kult. Det mest fantastiske var uheldigvis dobbelt så dyrt som det andre, men begge kostet litt vel mer enn jeg strengt tatt bør bruke på kunst nå. Jeg var fristet. VELDIG FRISTET!

Og det er der mammelopp kommer inn og sier at om jeg vil, så kan  hun og pappelopp bli med og sponse med julegave og bursdagspresangpenger. Juhuuuuu!! Men så var det valgets kval da, -dyrt eller dobbelt så dyrt? Galleridama slo av 2000 på det dyreste... It's mine! Ååååh, jeg tror jeg får verdens fineste julegave i år!! Og så har jeg helt klart verdens beste mammelopp! :)
Å jul med din glede og barnlige lyst!!

Lørdag morgen

Jeg har fått sovet ganske bra, men våknet med litt sånn spenningshodepine. Tenkte at jeg kanskje hadde lavt blodsukker i tillegg, så tok meg et lite glass melk, for å få gang på ting, og det hjalp faktisk litt. Et hvitt teppe har lagt seg over verden siden i går, og det er i grunnen ganske fint og koselig. Håper det ligger og ikke blir til slaps. Lite trolig i denne kulden. Pusen er ikke så glad i å gå ut nå , så før jeg rakk å hive han ut i dag så bæsjet han på doen sin...Uhu, for en stank! Men da får nå gamlefar bare være inne...

Ellers hadde jeg planer om litt jobbing , men orker ikke helt nå med den headachen. Mor ringte og ville ha meg med på et galleri der ei hun kjenner stiller ut, og det hørtes jo gøy ut, så da blir jeg med. Senere blir det Harry Potter, hvis venninna mi er i form i dag da. Det er mye som går for tida, feber og spysjuke, og jeg vil definitivt ikke ha noe av det.

fredag 3. desember 2010

Se min kjole!

Gleder meg til Lillesnupp kommer hjem!
Da skal hun nemlig få denne mørkerøde fleecekjolen.
Bestilte hos Lissie for ca en uke siden, og den kom i posten i går.
Veldig fornøyd!
Og det tipper jeg Lillesnupp blir også ;)
Og ja, dette er helt gratis reklame! ;)


torsdag 2. desember 2010

Jeg er for søt...

Ja, da var det offisielt. Jeg er for søt. Sukkersøt.

Det er i grunnen ikke så gøy, men ikke heeeelt verst heller. Det kunne jo vært verre. Jeg har da i dag fått svar på blodprøvene, og har det legen tror er en lett sukkersyke. Jeg trenger mest sannsynlig ikke medisiner. Jeg er heldig for vi har oppdaget det tidlig, sier han. Men jeg må endre kosthold og gå ned i vekt. Bør visst ikke drikke særlig melk, unngå frukt, søtt og mye karbohydrater.
Ok...

"Felles for alle personer med diabetes er at blodet inneholder for mye sukker, man er rett og slett "for søt"."  Har vært en del inne på Diabetesforbundet sine sider og lest. Mye god informasjon og kostholdsråd å finne heldigvis. Vet sånn cirka hva jeg må kutte ut.(Sjokolade...uhuuuu!) Får bruke litt tid å finne ut av det og få tak i litt brosjyrer og sånt. Skal teste meg igjen om en 2-3 uker.

-Så da får det bli slankings!
(I år tror jeg det får holde med de to julekakesortene jeg har lagd nå...)




onsdag 1. desember 2010

Tørre tårer

-det vil si, tårene er våte, men jeg tørrklør noe helt villt i venstre indre øyekrok..
Det begynte i ellevetiden i dag,og det klør og klør.Jeg har gnikket og gnudd og skylt og fjernet sminke og spekulert på hva det kan være, og tårene bare renner. Sov en liten time da jeg kom hjem fra jobb, håpte det skulle gi seg, men nei. Det klør og renner. Var hos optiker og sjekket synet i går, og lurer litt på om jeg har reagert noe sent på et eller annet optikeren gjorde. Hun sjekket trykket i øyet med noe luftgreier, og hadde også på noe væske, men jeg synes nå det er rart om jeg reagerer så lenge etter. Øyekatarr? Gammel mascara? Et lite hår? Jeg blir sprø...