søndag 27. februar 2011

Haugtussa

Bilde lånt fra Rogaland teater
Den galne guten min hug hev dåra;
Eg fanga sit som ein fugl i snòra;
Den galne guten han gjeng så baus;
Han veit at fuglen vil aldri laus.
( Frå Haugtussa av Arne Garborg)

Anbefaler en tur på Rogaland teater. Vi var der i gårkveld , og det var utrolig bra! Me like! Mange år siden jeg leste Haugtussa og jeg husket ikke alt, men fikk jammen lyst til å lese den igjen. Arne Garborg var en flink fyr. Alt en burde ha tid til...

Ellers så har den galne søtingen som bur meg i hjarta inne reist, men det har vært ei fin helg, og det er egentlig ikke lenge til neste helg. Da reiser jeg og mi vesle møy... ;o)

fredag 25. februar 2011

Mobbing er noe dritt

Uff... Leste en artikkel om ei ti år gammel jente som blir mobba, det har pågått i 3 år. Hun hadde til og med opplevd at førsteklassinger hadde kastet sten på henne...Hun hadde vondt i magen og ville ikke på skolen, alle typiske tegn. Uff, det er virkelig trist at det skjer, at noen får en hakkekyllingrolle over tid. Også trist at foreldrene føler de må gå ut i media med kritikk mot skolen for å få nok hjelp. Men nå når alle foreldrene ved skolen blir klar over problemet, håper jeg at de alle vil snakke med sine små englebarn/bøllefrø, og si klart fra om at mobbing ikke er greit, og ikke unnskylde eller bortforklare slik oppførsel.

Kan bare forestille meg hvor maktesløse jentas foreldrene må føle seg når vonde ting skjer med barnet deres over lang tid. Det må være vondt. Veldig vondt. At de i fortvilelse går til media kan jeg forstå, selv om det ikke ville vært mitt "førstevalg",- ikke deres heller rekner jeg med. Sist uke var det to andreklasse gutter som truet og slo Lillesnupp... Kjentes ikke så gøy det heller, og jeg var kjapp med å ta kontakt med skolen for å høre hva som egentlig skjedde og hva konsekvensene ble, for sånt vet jeg må tas tidlig. Hvordan hadde jeg hatt det om jeg visste at jenta mi opplevde slike ting hver dag på skolen? Hvordan hadde det vært å måtte tvinge henne til å gå dit? Ikke bra, det kan jeg bare si. Og jeg håper virkelig jeg slipper å oppleve det.

Skolen skal være et trygt sted. Barn er barn, de gjør mye tull og tester grenser, men stort sett er mobberene gode på bunn, bare de får tenkt seg litt om. Men det kan være vanskelig å stoppe, og da må de voksne hjelpe til med å løse opp i flokene. Det er absolutt ikke det letteste ved lærerjobben eller foreldrerollen, (for her er det felles ansvar!), men det gjøres! Det er mange tiltak en kan gjøre. Det må være nulltoleranse for mobbing, for det er så utrolig ødeleggende. Jeg kjenner jeg blir arg og lei... Håper virkelig at det går bra for tiåringen  fremover!

Gulljentene og Dilli Hårfagre

De gode gamle har gått hjem, jeg har fått ryddet sånn cirka opp og satt ting i oppvaskmaskinen, jeg har ringt Søting og takket for supersøt, koselig og plutselig gave, han var en trøtting og det er jeg også, men jeg klarer ikke helt legge meg enda...

Serverte gullgjengen laks i rødkarri og kokosmelksaus og en skogsbærpai med is. Det ble mmm'et, så maten falt nå i smak. Eksperimenterte med å ha oppi gulrot og sukkererter, funket det :)
 Ellers morsomt å kikke i veninnealbum fra gamle dager da vi var konfirmanter og der omkring. Jeg var utrolig lekker i runde briller, batikk og store skjorter. Uff... Konfirmantbildet  var også med, og det er helt forferdelig. Jeg hadde svære turkise briller og litt sånn hockeysveis, nok sagt om det. Heldigvis hadde de fleste andre permanent, det så heller ikke så smart ut. ;o) Jeg hadde kort hår på videregående, egentlig ikke så galt, men det blir definitivt lenge til jeg klipper meg så kort igjen, om noen gang. Med mine krøller så "spjærtet" håret i alle slags festlige retninger om morgenen, eller om jeg ikke klippte meg rimelig ofte. En tålmodighetsprøve( og flere forsøk) å klare å la det vokse ut igjen... Ok, I am rambling on... Om 20 år når jeg er rynkete og grå(?!) så synes jeg kanskje jeg ser helt smashing ut på konfbildet.( -Tviler sterkt!)

Nuh er det er leggetid!

onsdag 23. februar 2011

apati

er kult...

Burde vaske og rydde til forening i morgen og helgebesøk, men om en time må jeg være på vei til jobb igjen, og jeg har rett og slett parkert i sofaen frem til jeg må ut i vinden. Satser på mer energi senere...eller i morgen... ;)

mandag 21. februar 2011

Luksus i hverdagen

                       

"Eg vil ver bøddler for deg" sa Lillesnupp. Denne mammaen var et noe skrekkslagent spørsmålstegn før hun fattet tegninga... Lillesnupp tok oppgaven svært seriøst, og sjekket kjøleskapets innhold, skrev meny og serverte meg det jeg ville ha. Gulerøter og dip. Og vi har smudi i hus...Ganske smuuuuuud! 


søndag 20. februar 2011

Monkey buisness

Denne søte typen her tok første klasse fra Brooklyn, NY og dumpet ned i postkassen min i går. Må si meg godt fornøyd med mitt første e-bay kjøp. Søt fyr jeg egentlig ikke trenger, men som jeg bare måtte ha...

Ellers har jeg hatt en effektiv dag. Lillesnupp har vært på frokost og imponerende lang tur med mormor i det fine været, mens jeg fikk unna en hel gjeng skuespill (3,5 timer..), nå har jeg bare en halv gjeng til igjen, og den håper jeg å få gjort mens Lillesnupp er med pappaen sin. Oh yes... Det er derfor vi avspaserer, om noen lurte...

lørdag 19. februar 2011

Yndlingsplagg


Prinsessestrømpis uten erter
 Det har vi vel alle, og det kan jo være litt surt om det er til vask...

I dag fant jeg det lurest for husfredens skyld å gå på strømpisjakt. En rosa og brunstripete Janus prinsessestrømpis måtte det være, uten tvil. Lillesnupp yndlingsstrømpis. Det er rett før det går hull i den gamle kjente kjære velbrukte mykeste allerbesteste strømpisen i hele verden. Den snarrådige frøken mente vi bare kunne klippe av den føttene og gjøre den til en tights om det skulle gå hull på den. Ikke dumt egentlig. Men vi fant ny. Pluss nye truser og sokker. Jeg har et håp om blidere morgener.. ;)

Ellers så har vi vært på familebading (og blitt til megarosiner) og på Peppes med gode venner i dag. Veldig koselig!

fredag 18. februar 2011

Shoppinggirl

-Kan eg få gå på butikken, mamma?
-Nei! Eg vil gå aleina!
-Eg vil kjøpe is. Pliiiiiis!
-Kor masse pengar har eg?
-Det er jo veldig lurt at mammaene og pappaene gir penger til ungene sine, sånn at ungene har penger å kjøpe ting for. Det er veldig lurt altså. Ellers hadde ikke ungene hatt penger.

Så er det opptelling i en liten rosa Diddel lommebok, som så stappes nedi en fluffy håndveske. Cherroxer, jakke og lue på, og den unge damen er klar for et lite  shoppingeventyr.

http://zaazu.com

onsdag 16. februar 2011

Ikke tøft å være død

Ikke tøft å være død er et utrolig bra og tankevekkende trafikksikkerhetsopplegg for 10. klassinger! I dag hadde vi besøk av to politibetjenter og et trafikkoffer, og de var så flinke! Morsomme, kunnskapsrike og ærlige, og de traff. Vi lo, vi lo masse av et festlig dramastykke og kjappe replikker og vi gråt, noen inne i seg, andre mer utenpå. Det var sterke historier som ble fortalt, om sterke opplevelser, om livsvarige skader og smerter, livsvarige mareritt og død. Det var fælt og det var fint. Jeg håper og tror budskapet sank inn. For  som jeg sa til elevene etterpå "Jeg har virkelig ikke lyst å måtte gå i begravelse...OK?!"



Svart kvite bilete
og der
der er ho eg aldri traff

andletet kjenner eg godt
lukkeleg på ferie, stolt i hagen
ung hjå fotografen
smilande

ho som skulle haldt meg på fanget
strikka borneklede
og skjemt meg heilt ut

tårer
for morfar
for mor
for meg

det ingen prata særleg om

skulle så gjerne
fått eit mormorsmil
hatt eit mormorfang


Jeg har en mormor som døde i en trafikkulykke da moren min var ca 17 år, altså før jeg ble født. Det føles litt teit å si det, men jeg har sett på bilder av henne og alltid lurt på hvordan hun var, og hvordan det hadde vært om hun hadde levd. Jeg har sett på søstrene hennes og tenkt, -hun der likner egentlig litt, kanskje mormor hadde sett sånn ut nå? Kanskje mormor var sånn? Snakket sånn?

Da jeg var liten lurte jeg mye på om mormor kikket ned på meg fra himmelen, og om hun kanskje visste at jeg tenkte på henne eller hørte det hvis jeg snakket til henne. Lurer egentlig ennå litt på det.. ;o) Syntes også synd på mammaen min som mistet mammaen sin. Håpte, og håper jo, at jeg ikke vil oppleve det. Men kan en savne en person en aldri har møtt? Ja, på et vis...

mandag 14. februar 2011

Jeg reiser alene


Ja, jeg likte Jeg reiser alene. Veldig. Jeg lo. Ble irritert. Sjarmert. Digget enkelte musikkinnslag, mimret over kjente steder i Bergen, fniste og ja, det trillet noen tårer. Opptil flere ganger...

Gode skuespillerprestasjoner fra "far og datter." Gå og se den!


Og en annen ting, å bli med hjem til god gammel venninne etter filmen, skravle og få hjemmebakt ostebrød og hjemmebakte jødekaker, det er jammen ikke så verst det heller! Nammi! ;o)

fredag 11. februar 2011

vondtihodet.no

Jupp...
Godt det er helg. Er home alone også. Det er både godt og kjedelig. Godt fordi jeg da kan sove leeeeenge, gjøre som jeg vil og kan lettere få gjort unna en del av det jeg må, og kjedelig for the obvious reason...

Skal i 68 års bursdag til pappen i kveld(hipp hurra for verdens beste!),heldigvis/uheldigvis masse jobbing dagtid i morgen,kino med venninne, så muligens et lite besøk og så er det sannsynligvis og uheldigvis masse jobbing dagtid søndag og ellers morsdag og slakkings. Morsdagsgave har jeg forressten allerede fått. Et fint smykke med lilla glasshjerte. Lillesnupp og mormor var på handling litt i forkant, og Lillesnupp var så fornøyd med eget kjøp for det passet jo til mammas lilla jumper. "Der ser du eg e goe og vett ke så passe?!" ;)

Men nå må jeg raske på og pakke inn gave!

søndag 6. februar 2011

dagens første kamp

klasj
der ligger det mellom oss
i form av en feil strømpebukse
feil bukse
opptil flere feile strømpebukser og bukser
det er ikke måte på hvor feil

sinnaøyenbrynene
snurpeleppa
tårene som spretter
sinnabein som spreller
sparker
og banneord jeg kunne ha sagt
hadde det ikke vært for små ører

det klør
det svir
på usynlige mystiske steder
og alle buksene er uansett feil
teit, trang, vid
uuuuuuæææææææh
og det svir
og tårene spretter

adrenalinet koker
uuuuuuuuuuuuæææææh
døren slamres
banneord mumles
mens det hyles

DUSTEBÆSJ
mamma er en DUSTEBÆÆÆÆÆSJ
(uten tvil)
hyl, ul, hulk


tassende føtter
et taust bustetroll i strømpis
avleverer lapp med skeiv skrift

"mamma, eg er lai meg"

og en klem
mange klemmer
noen sannhetens ord
buksa kommer på
finally
(arg)


Jadda! Det var den kjekke starten på dagen her i dag. Etter det har fred og ro stort sett hersket. Det har sin naturlige forklaring i at Lillesnupp har vært med venninne på lekeland noen timer mens en viss dustebæsj fikk jobbet og skrevet av seg litt frustrasjon...

Lurer på om det er en ny trassalder vi er inne i. Det har vært litt vel mye feil strømpiser, luer og bukser samt småhypokondrisk sviing og kløing i det siste. Ikke helt enkelt alltid å være pedagogisk rolig og avbalansert når Lillesnupp blir til Lillemonster og jeg blir til Fnatt Fnattesen/Dustebæsj... Men nå er vi verdens beste Lillesnupp og verdens beste mamma igjen. Så lenge det varer...

Hjerteknusar



Oh yes...



Slett ikkje verst...

fredag 4. februar 2011

Dagens

Døra gikk plutselig opp. Inn på kontoret kommer den notoriske pusekoppstjeleren med et balltre. Merkelig. Vi får øyekontakt. Han hytter med balltreet. Hmm, kan han ha lest bloggen min og nærer intet ønske om å slikke katteromper?! "Se på kølla mi!" sier han utfordrende. "Å, skal jeg seeeee på den?!" Jeg fniser så jeg begynner å hoste, mens han småflau prøver å trekke tilbake sitt særs grove forslag... Så leter han etter mystisk forsvunnede tennisballer. Jeg finner en i hylla. "Se på ballene mine..." Ja, jeg er teit. Jeg innrømmer det. Hehe... Sånn ellers så er det HEEEEEEELG!

torsdag 3. februar 2011

Mjau...

Kikker på bildene fra Paris og lengter litt tilbake... Hadde ikke butikken vært stengt, så hadde definitivt den koppen vært min... Jeg trenger en ny. Den søte pusekoppen min på jobb blir støtt og stadig borte på mystifistisk vis, den er aldri i skapet når jeg trenger den. Etter nøye spaningsarbeid har jeg funnet ut at den blir snappet av en nå lett identifiserbar person. "Ja, men du drikker jo ikke kaffi..." Hmpfr! Min kopp!! Min puse!! Ja, for det er nemlig min egen ærverdige pusemann avbildet på koppen. Tror ved nærmere ettertanke at denne notoriske koppestjeleren kunne fortjent å slikke ei katterompe...

onsdag 2. februar 2011

uten manus

hei du
jeg leter etter ordene
som ikke finnes i manuset
så slitsomt å improvisere hele tiden
jeg blir litt usikker på rollefiguren
hvem hun egentlig er
hvordan hun reagerer
og motspillerene
hvem er de egentlig?
det må jo henge sammen
på et vis
hva er neste scene?

og er dette en farse
eller et stort kjærlighetsdrama, sånn med tragisk slutt
men om det er tragisk slutt
så vil jeg vel egentlig ikke ha hovedrollen...
vil jeg det?
-O Romeo, O Romeo wherefore art thou Romeo...
liksom...

hva søren?
er det ingen som kan svare?
skal vi liksom improvisere hele skiten?
hvor er regissøren? manusforfatteren?
Gud...
hallo?
hvor dyptpløyende skal en liksom være i disse rollene?
kan jeg trekke meg?!
halloooooo?!

tirsdag 1. februar 2011

Fløtepus

Se her, pusen!
Vi har kjøpt nytt halsbånd til deg!
Se, se så fiiint!
Rødt, akkurat som du ønsket deg!
Lillesnupp var veldig fornøyd med kjøpet sitt. Det gamle med "diamanter" var litt slitt, så da måtte han få nytt mente hun. Den irriterende og totalt unødvendige ringlebjellen er nå fjernet, fuglene lever utrygt og fløtepusen kan nå sjarmere hele nabolaget i senk med rødt halsbånd med sløyfe på. Skikkelig distingvert herremann! Dessuten har han fått nytt klorebrett og en nyyyydelig catnip spray som gjør gamlefar helt yr og galen i halen. Og jeg har et ørlite håp om at møblene nå får stå i fred...